مشکلات نوجوانان در خانواده روانشناس نوجوان
روانشناس کودک و نوجوان با وجود بزرگسال بودن، نبايد ذهنيت دنياي نوجواني خود را از دست بدهد، در اين صورت احتمال ارتباط موفقيت آميز او با نوجوانان افزايش مييابد.
در نوجوانان حس اعتماد را ايجاد کند
او بايد بتواند رابطهاي صميمي با نوجوانان برقرار کند، تا آن ها با اطمينان از مورد اعتماد بودن روانشناس خود بتوانند بهراحتي با او ارتباط برقرار کنند و تمامي مواردي کهدر ذهنشان ميگذرد را بيان کنند.
احساس همدلي و داشتن مهارت کافي در ايجاد ارتباط، يکي از مهمترين نکاتي است کهيک روانشناس بايد داشتهباشد.
يک روانشناس ماهر حوزه نوجوانان بايد در درجهي نخست شنوندهخوبي باشد. او بايد بتواند با استفادهاز مهارت هاي فردي رازداري و همدلي خود را بهنوجوان نشان دهد تا در نهايت نتيجهي درماني بهتري حاصل شود.
براي اين مطالعه، محققان علوم اعصاب در دانشگاه استنفورد اسکن MRI عملکردي از جوانان 13 تا 16 و نيم سال انجام دادند. در طول اسکن، آنها صداي ضبط شده مادران شرکت کنندگان و زنان ناآشنا را پخش کردند.
اين مطالعه به دنبال مطالعه مشابهي که در سال 2016 روي کودکان 7 تا 12 ساله توسط همين محققان انجام شده بود، انجام شد.
در هر دو مطالعه، شرکت کنندگان در 97 درصد مواقع صداي مادران خود را شناسايي کردند. در کودکان کوچکتر، اسکنهاي MRI نشان داد که صداي مادر، نواحي مختلفي از مغز را فراتر از نواحي شنوايي، از جمله مراکز پاداش، مناطق پردازش احساسات و نواحي پردازش بصري تحريک ميکند.
در ميان نوجوانان، پاسخهاي مغزي در تمام زمينهها شدت بيشتري داشت .اما به طور قابلتوجهي، نوجوانان واکنش مغزي قويتري به صداي ناآشنا نشان دادند، بهويژه در زمينههاي مربوط به پردازش پاداش و ارزشگذاري اجتماعي. اين تغيير در پسران و دختران بين 13 تا 14 سال به طور مساوي رخ داد.
اساساً، محققان دريافتند که مغز نوجوانان تغيير مي کند تا به آنها کمک کند با افراد جديد هماهنگ شوند و تأکيد کمتري بر والدين خود داشته باشند. اين تغيير به نوجوانان کمک مي کند تا از نظر اجتماعي رشد کنند و با افراد خارج از خانواده خود ارتباط برقرار کنند.
دکتر پرسي ميستري، نويسنده ارشد و محقق پژوهشي در روانپزشکي و علوم رفتاري گفت: صداي مادر منبع صوتي است که به کودکان خردسال همه چيز را در مورد دنياي اجتماعي-عاطفي و رشد زبان مي آموزد. جنينهاي داخل رحمي ميتوانند صداي مادرشان را قبل از تولد تشخيص دهند، اما در نوجوانان حتي اگر زمان بيشتري را نسبت به نوزادان با اين منبع صوتي گذرانده باشند، بازهم مغز آنها به صداهاي نا آشنا واکنش بيشتري نشان مي دهد.»
تغييرات عصبي در نوجوانان به آنها کمک مي کند تا به صداهاي جديد توجه بيشتري داشته باشند و آنها را وادار مي کند تا به صداي والدين خود واکنش کمتري نشان دهند. وقتي نوجوان شما به حرف شما گوش نمي دهد، سرکشي نيست، بلکه يک نقطه عطف رشد طبيعي است.
کلينيک اوان روانشناس، روان درمانگر و متخصص نوجوانان و جوانان با تجربيات بالغ بر 2500 جلسه روانشناسي روانشناسي ميگويند، قبل از انتخاب يک روانشناس، با سهروانشناس مشورت کنيد. روانشناسان سبک ها و رويکردهاي مختلفي دارند. بهعنوان مثال، در برخي رويکردها روانشناس بهطور مشترک با والدين و نوجوان کار ميکند، در حالي کهممکن است روانشناس ديگري با استفادهاز رويکرد متفاوتي ترجيح دهد کهجلسات مشاورهرا فقط با نوجوان پيش ببرد. توصيهميشود کهوالدين کمي وقت صرف کنند. بسياري از والدين مشتاق اند اولين روانشناسي">روانشناسي را کهملاقات کردند انتخاب کنند و سريعتر درمان فرزند خود را شروع کنند ولي ممکن است بعداً از اين کار پشيمان شوند. پس بهتر است عجلهنکنيد و صبور باشيد.
اقدامات والدين براي انتخاب روانشناس مناسب
براي مشاورهآمادهشويد. قبل از تنظيم مشاوره، ليستي از نگراني هاي مربوط بهفرزندتان را تهيهکنيد. هرگونهارزيابي آموزشي يا گزارش کلاس را در اختيار داشتهباشيد. سابقهطولاني مدت فرزند خود را در نظر بگيريد. آيا اين مشکلات مربوط بهبازهزماني اخير است؟ آيا در خانوادهشما تغييرات يا اختلالات قابل توجهي ايجاد شدهاست؟ هيچ کس فرزند شما را بهتر از شما نمي شناسد، بنابراين هرچهاطلاعات بيشتري دربارهفرزند خود جمع کنيد در سرعت و پيشرفت جسات روانشناسي فرزند شما موثر است. مشارکت با درمانگر و همکاري با يکديگر راهي سريع براي کمک بهفرزند شما است.
مشاوره دوران کودکي و نوجوان بيشتر در راستاي چه مسائلي هست ؟
آموزش صحيح و موثر تربيت فرزندان به والدين
آگاه سازي والدين در مورد ويژگي ها، ظرقيت ها و تفاوتهاي کودکان در هر مقطع سني
حل مشکلات کودکان در زمينه هاي مختلف رفتاري، تحصيلي، ارتباطي
ارزيابي، تشخيص و درمان اختلالات کودک
ارزيابي هوش و انجام تست هاي هوشي کودکان و نوجوانان
کودکاني که با جدايي يا طلاق يا مشاجرات والدين روبرو هستند. اطفال و نوجواناني که تجربه فقدان و سوگ عزيزان را داشته اند. کودکان و نوجواناني که مورد سواستفاده هاي جنسي، آزار و… قرار گرفته اند و همچنين کودکاني که دچار بيماري هاي ناتوان کننده جسمي مي باشند نياز مبرم به حمايت هاي روانشناسي کودک دارند.
توصيه شما براي والدين چي هست ؟
اگرمي خواهيد فرزندتان را با کمترين درصد اشتباهات پرورش دهيد و پيچ و خم هاي رفتار و هيجان هايش را بشناسيد؟
اگر فرزند شما در موقع درس خواندن تمرکز لازم را ندارد؟
اگر کودکتان به شکل غيرقابل کنترلي پرخاشگر شده است؟
اگر فرزندتان جنب و جوش يا تخريبگري زيادي دارد؟
اگر کودک تان دچار ترس هاي غير منطقي است يا مضطرب است؟
تکنيک زوج درماني ! با مهمترين روش زوج درماني آشنا شويد